Amendementen indienen op het Europese verkiezingsprogramma

Procedure

Het VVD-hoofdbestuur heeft het conceptprogramma voor de Europese Parlementsverkiezingen van 2024 gepubliceerd. Lokale, regionale en thematische netwerken hebben tot 16 december de tijd om amendementen in te dienen.

De Liberale Dierenvrienden kunnen niet zelfstandig amendementen indienen. Wel bereiden we als groep amendementen voor en stemmen we de indiening onderling af, om dubbeling en een overdaad aan amendementen te voorkomen.

In lokale en regionale netwerken worden voorstellen voor amendementen in een ledenvergadering behandeld. Thematische netwerken hebben hun eigen procedures. Een aantal organiseert digitale ledenbijeenkomsten of inspraaksessies om voorstellen voor amendementen te bespreken. Het thematische netwerkbestuur is eindverantwoordelijk voor de indiening.

Let op: netwerken hebben hun eigen deadlines om voorstellen voor amendementen te doen. Gebruik hiervoor het amendementenformulier van MijnVVD.

Alle amendementen vanuit de netwerken worden op 22 en/of 23 januari in digitale deelsessies behandeld. Stemming volgt op 27 januari in Noordwijkerhout, waar de Algemene Vergadering het definitieve verkiezingsprogramma vaststelt.