Eerste ledenbijeenkomst

VVD logo

De Liberale Dierenvrienden zijn zondag 10 maart voor het eerst fysiek bijeen gekomen in Arnhem om over de oprichting, rol en strategie van de groep te praten. Besloten is om:

Michael heeft contact gehad met het VVD-hoofdbestuur over mogelijke erkenning van de Liberale Dierenvrienden als thematisch netwerk. Omdat het hoofdbestuur hervormingen van de thematische netwerken voorbereidt, waaronder mogelijk een reductie van het aantal, is dat nu geen optie. Wel zijn we aangemoedigd om als informele club door te gaan.

Erik Haverkort blikte tijdens de bijeenkomst terug op zijn woordvoerderschap dierenwelzijn in de Tweede Kamer. Hij belichtte de successen die mede dankzij zijn inzet en de steun van de VVD zijn bereikt: zwaardere straffen voor dierenmishandeling, een positieflijst voor zoogdieren, een verbod op het fokken van dieren met schadelijke uiterlijke kenmerken, sluiting van slachthuizen bij herhaalde overtreding en het stimuleren van alternatieven voor dierproeven. Ook nam hij ons mee in de werkwijze van de Tweede Kamer en de VVD-fractie, en deelde hij zijn advies over de rol en aanpak van de Liberale Dierenvrienden.

Een aantal doelstellingen zijn besproken: het geluid van dieren binnen de VVD vertolken; de wensen van VVD-leden en -kiezers naar onze politici communiceren; kennis en advies delen met politici; een onderscheidend verhaal over dierenwelzijn vertellen; en dierenwelzijn electoraal interessant(er) maken voor de VVD. Hier gaan we de komende tijd mee aan de slag!