Hans Niemeijer

Mijn naam is Hans Niemeijer, ik ben al jaren lid van de VVD. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd geweest in de politiek en wist dat ik mij daar later voor zou willen inzetten. Na veel verschillende werkomgevingen heb ik een groot deel van de wereld mogen ontdekken.

Toen ik bij een boer in Zuid-Afrika was, kwam de interesse in de voedselindustrie naar voren. De wereld is zo groot en divers. Wat aan de ene kant van de wereld als afval wordt gezien, is aan de andere kant van de wereld een delicatesse.

Sinds negen jaar werk ik in de visserijsector, en heb daarvoor de hele wereld mogen afreizen. Zowel voor de inkoop als verkoop. Hierdoor heb ik veel kennis opgedaan over kwekerijen, goederenstromen en innovatie in de sector.

Bij de Liberale Dierenvrienden wil ik graag mijn expertise delen van de visserijsector en de NVWA. Iedere week heb ik voor mijn bedrijf keuringen van de NVWA en ben ik betrokken bij de import en export van vis, groente, fruit, vlees en zuivel.

Voor onze toekomst is het van belang dat wij deze producten ook kunnen blijven consumeren. En voor mij betekend dat ook in goede harmonie met de beestjes die we eten. Laten we daar goed voor zorgen, dan zorgen zij uiteindelijk ook goed voor ons.

Ik hoop dan ook dat wij in Nederland koploper worden in innovatief visbeleid en kweekmethodes met een hoge mate van dierenwelzijn. Zoals verdoofd slachten, reductie van antibiotica in de kweek van vis en het geven van een nieuwe optie in de eiwittransitie.

VVD pijl Bekijk alle mensen