Franca Kerstens

Dierenwelzijn raakt alle partijen. Op de agenda gezet door activisten is dierenwelzijn een thema dat inmiddels breed de steun en aandacht heeft vanuit de maatschappij. En met de nieuwe groep Liberale Dierenvrienden krijgt ook binnen de VVD dit thema de volle aandacht die het verdient.

Als dierenliefhebber (twee honden en drie poezen in huis) en bewust consument vind ik dierenwelzijn heel belangrijk om te bevorderen. Ik begrijp daarbij de dilemma’s wel, en ook hoe lastig het kan zijn om bewuste keuzes te maken tussen wel of niet gebruik te maken van dierlijke producten. Dierenwelzijn raakt in mijn optiek ook niet alleen dieren die we voor consumptiedoeleinden gebruiken, maar alle dieren. Het hoort bij mij bij een goede zorg voor de aarde en bij verantwoording nemen voor de hele schepping.

Als voormalig senior adviseur duurzaamheid van een ziekenhuis heb ik ook steeds geprobeerd om binnen mijn mogelijkheden te zoeken naar een balans tussen wat nodig is voor de bedrijfsvoering van het ziekenhuis en hoe je de impact daarvan op het milieu zo laag mogelijk kunt maken. Dat is een proces waarmee we een begin hebben gemaakt binnen de zorg, maar dat nog lang niet ten einde is. Als voorzitter van het thematisch netwerk Senioren in de Samenleving ben ik natuurlijk bereid om waar ik kan de doelen van deze groep te ondersteunen.

VVD pijl Bekijk alle mensen